Operaţie? Mai bine fără!

Mai devreme sau mai târziu, toţi avem probleme de sănătate.

O răceală, un „corn” în frunte pentru că n-ai văzut pragul de sus, o durere de măsea care-ţi sapă-n creier cu un mic târnăcop, o mică arsură la degete „datorată” faptului că nu te-ai gândit că ceainicul cu apa care fierbe ar putea penaliza pielea care-l atinge.

Dacă-am ruga un poliţist să le categorisească, acesta le-ar încadra fără să stea prea mult pe gânduri la categoria „accidente ușoare”.

Același poliţist ţi-ar spune că-s floare la ureche pe lângă cele din categoria „grea”, adică a problemelor grave, care presupun medicamente complicate sau chiar operaţii chirurgicale.

Şi toată lumea când aude de „operaţie”, face invariabil  ochii mari și clatină din cap, cuprinsă de spaimă. Pe bună dreptate!

Eu, numai la gândul că prin corp o să mi se plimbe chestii metalice ascuţite care-or să taie și-or să reteze și-or să ciopârţească, sunt cuprins de un entuziasm care m-ar duce în cea mai îndepărtată junglă dacă l-aș lăsa. Eentual pe altă planetă.

Sunt convins că suntem mulţi care gândim la fel.

Dar dacă-i musai, cu plăcere! Sau mai degrabă fără.

Ştiu foarte bine cum stă treaba căci am trecut printr-o operaţie de menisc, care mi s-a părut mai degrabă interesantă. Şi mi s-a părut interesantă pentru că acolo, la spital, am avut ocazia să văd cazuri mult mai grave decât al meu. Eu eram mic copil pe lângă cei cu ligamentele încrucișate de la genunchi rupte sau cei care veneau pentru a enșpea oară pentru aceeași operaţie la alte ligamente.

N-a durat mult operaţia mea, dar la recuperare, cuvântul „interesant” asociat cu operaţia a dispărut ca și cum n-ar fi existat vreodată. De multe ori când mă săgetau durerile mă gândeam dacă vor dispărea vreodată. Şi-a durat mai mult de un an cred, până s-au mai linișit și am putut să fac și eu la fel.

Nu că n-aș fi știut și înainte, dar după operaţie mi-era clar: „cuţitul” trebuie folosit doar atunci când au fost epuizate toate celelalte alternative, fără rezultatele dorite.

Eu nu aveam alte variante pentru genunchiul meu așa că am strâns din dinţi și m-am supus dar sunt cazuri în care operaţia poate fi evitată, dacă ai cunoștinţele necesare.

Așa a făcut autorul materialului de mai jos și mi se pare util mai ales pentru că procedura descrisă de el poate fi folosită și doar ca o cură pentru dezintoxicare.

Citiţi-l!

Nu se știe când veţi avea nevoie de informaţiile din el!

CEEA CE MEDICII NU O SA VA SPUNA NICIODATA!!! CAUZA MAJORITATII BOLILOR!

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Operaţie? Mai bine fără!&8221;

  • In Romania orice vizita la medic e o aventura. Din pacate.
   Vrei sa traiesti intens? Vrei adrenalina la maxim? Du-te la doctor in Romania! 🙂
   Si ai mare dreptate: unele operatii nu pot fi evitate!

   Apreciază

 1. Interesant articolul la care faci trimitere! Nu cred ca as face o astfel de cura „preventiv”, ci doar daca as avea problema asta – sper sa nu! Dar cred ca un lucru e destul de clar: o alimentatie echilibrata si fara prea multa carne (mai ales grasa) ne scapa de multe probleme 😉

  Apreciat de 1 persoană

 2. Chiar zilele astea am dat peste un articol similar, cred ca un pic mai blând cu bietul organism 🙂 – http://www.collective-evolution.com/2014/07/06/19-super-foods-that-naturally-cleanse-your-liver/ . Cura de detoxifiere cu sare amara se pare ca este foarte benefica și ca efecte imediate și ca efecte pe termen lung, dar organismul e „zgâlțâit” extrem de puternic în timpul acestei cure…zic „testerii” 🙂 .

  Apreciat de 1 persoană

  • Nimic nu e mai tare ca piatra! 😀
   De cate ori m-am pus cu ea, de atatea ori mi-am luat-o-n freza si am invatat pe propria piele ca nu e bine sa ma pun cu piatra, oriunde s-ar afla. 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s